5/19/2010

Oh, for god’s sake

12 comments:

Anonymous said...

Your blog is very inspiring and you truly have a gift!
But do you consider yourself "infertile" while you have conceived at least once (1 miscarriage, 1 chemical pregnancy)? Maybe this is just a definition difference, but I wouldn't say that you are "infertile per se" with your history.

Regards, Barbara B.

Jadekivi said...

In Finland the term would be "childlessness", but I think infertility is a synonym for that, at least when I read forum posts and blogs in english. People go to infertility treatments and suffer from infertility.

Wikipedia tells me that a couple is considered to be infertile when:

- the couple has not conceived after 12 months of contraceptive-free intercourse if the female is under the age of 34.
- the couple has not conceived after 6 months of contraceptive-free intercourse if the female is over the age of 35 .
- the female is incapable of carrying a pregnancy to term.


So the first and the third definitions fit me (the first positive pregnancy test I saw, was when we had been without contraception for 20 months, actively trying for 16 of them).

But yeah, I agree that infertility is by no means the best term to call myself. I'm not sterile, I'm "just" reproductively challenged since I've been diagnosed with polycystic ovaries.

Anonymous said...

Milloin lapsettomuuden ovi sulkeutuu? Ei välttämättä positiiviseen raskaustestiin, ei hyvin sujuneeseen raskauteen, ei ehkä synnytykseenkään. Ja ehkä blogi kertoo elämästä, jonka sen aloittamisvaiheessa täytti lapsettomuus mutta jonka jossain muussa vaiheessa täyttää jokin muu asia. Keskustelupalstoilla kyllä ärsyttää raskaanaolevat lapsettomuuskeskusteluissa roikkuvat sekä uskoa (ilmeisesti hyväntahtoisesti) valavat äidit.

Jadekivi said...

^ Tästä aiheesta tunnutaan olevan montaa mieltä ja ymmärrän kyllä kantasi.

Omalla kohdalla kuitenkin kokisin paremmaksi vaihtoehdoksi lopettaa sen lapsettomuusblogin päivittämisen, ja ennemmin laittaa sinne linkin uuteen blogiin jossa raskautta voisi seurata jos haluaa. Eihän se sulkisi pois lapsettomuushistoriaa ja samojen aiheiden parissa voisi painia uudessa osoitteessa.

On kivuliasta saada viesti uusista blogipäivityksistä kun niissä hehkutaan odotuksen onnea, vaikka historia olisi ollut kuinka kamala tai pitkä tahansa.

Ehkä olen välillä turhan herkkänahkainen, mutta juuri niistä hetkistä nämä kuvat ovat lähtöisin.

Anonymous said...

Eiköhän se ole ihan joka ikisen ihmisen oma asia, minkälaista blogia haluaa pitää, ja mitä elämänvaiheitaan sinne kuvata. Feedin voi poistaa itse, jos ei halua lukea.

-MissJ

Jadekivi said...

^ Tottakai on, ei tässä siitä ole kyse etteikö jokainen saisi ihan itse päättää mitä tekee blogillaan ja mistä aiheista sinne kirjoittaa. Olenhan itsekin kirjoittanut aikaisempaan blogiini alkuraskaus-juttuja.

Tämä aihe nyt vaan sattui ylittämään oman (siis ihan mun henk. koht) ärsytyskynnyksen siinä vaiheessa kun tämä pirun Blogger ei anna poistaa blogeja seurannasta. Ja kyllä, olen lukenut manuaalin ;)

Joten jos jollakulla on vinkkejä blogien listalta poistamiseen, niitä otetaan vastaan o/

Mappe said...

Voin puhua nyt ihan eri asiasta, mutta oletko kokeillut listalta poistamista lukemiesi blogien hallinnan kautta? Pääset sieltä blogin asetuksiin ja siellä ainakin näyttäisi olevan kohta "lopeta tämän sivuston lukeminen"... Tapahtuuko siitä yhtään mitään?

Mappe said...

Mie taidan olla jonkin verran itsekäs, kun jatkan kirjoittamista samassa vanhassa osoitteessa, vaikkakin tilanne on nyt erilainen, ainakin vielä tällä hetkellä. Itsellenihän mie tuota blogia pidän ja haluan, että ne vanhatkin jutut seuraa siinä mukana, ne kun ovat osa meidän historiaa ja sitä, miten tähän on tultu.

Toivottavasti saat poistettua haluamasi blogit seurannasta, jollain tasolla ymmärrän kyllä ärsytyksesi. :)

MissJ said...

Lapsettomien miellyttäminen on taitolaji sinänsä, mutta kun aletaan määrittelemään sitä, minkälaisia ajatuksia ja elämänvaiheitaan kukakin saa omaan päiväkirjaansa kirjoittaa ja mihin sävyyn, mennään ehkä liian pitkälle.

Jadekivi said...

Kipinäkenkä,
hallinnan kautta juuri olen aikaisemminkin koittanut niitä poistaa, mutta siellä olevasta asetuslinkistä on aiemmin auennut vain ikkuna josta sai muutettua haluanko seurata blogia julkisesti vai salassa. Mutta se sivu oli kuin olikin muuttunut kun kävin tänään katselemassa, ja linkistä aukeavassa ikkunassa on paljon enemmän säädettävää kuin aiemmin! Joten ongelmani on ratkaistu!

Enkä mä sua ota seurannastani pois, vaikka raskaana oletkin. "Tuttujen" blogeja seuraan kyllä mielelläni, vaikka siirtyvätkin odottajien maailmaan.


MissJ,
eihän tässä ole kyse siitä, etteikö saisi omaan blogiinsa kirjottaa juuri sitä mitä lystää. Eikä lapsettomia tarvitse miellyttää yhtään sen enempää kuin muitakaan ihmisiä, ei me mitään jumalia olla. Lapsettomia nyt vaan välillä kirpaisee pienet, naurettavatkin jutut. Ja niille todella tulee naureskeltua jälkeenpäin, kun on ylireagoinut ja pahasti.

Mutta miksi ihmeessä minä en saisi mainita niistä hetkistä omassa blogissani? Ei näiden kuvien ole tarkoituskaan miellyttää kaikkia, ja itseasiassa jotkin näistä kuvaavat sellaisia tunteita joita häpeän syvästi enkä kehtaa ääneen sanoa. Tämä blogi on purkupaikka jonne tungen kaiken sonnan jota päässäni pyörii, jotta elämä soljuisi helpommin tässä internetin ulkopuolisessa maailmassa. Ja sitä tehtävää se saa toimittaa jatkossakin.

Anonymous said...

No jopas on karvasta kommenttia tähän postaukseen. Jos kerran "menee liian pitkälle" kritisoida sitä mitä toiset saavat tai eivät saa kirjoittaa blogiinsa, niin mitäs nämä kärkkäät kommentit Jadekiven postauksesta tarkoittavat? Toki hän saa yhtä lailla täytellä omaa blogiaan millä lystää?

Ja ps. et oo todellakaan yksin tuon tunteen kanssa. Mikään ei oo niin koomista kuin lapsettomuusblogeihin kommentoimaan tunkevat ex-lapsettomat, jotka selittävät että "tsemppiä, tiäkkö JUST tolta mustakin tuntu siinä kierrossa kun raskauduin, just siltä että mä en raskaudu ikinä, mut siis arvaa JUST siinä kierrossa raskauduin että toi voi kyllä olla hei tiäkkö raskausoire!"

Anonymous said...

Mä en jatkanut blogia raskausjuttujen kanssa. Mut onneks säilytin "lapsettomuusblogini" kun tultiin rytinällä takas lähtöpisteeseen (ja vähän alemmaskin)

Uskomatonta et sun mielipidettä arvostellaan. Oon sitä mieltä, et just tänne tungetaan ne negatiiviset ajatukset mitä me monet koetaan. Jos sua sattuu jokin, niin sattuu.

-Barren Tree